Projektas „English Through Media Literacy“

2024 m. spalio - gegužės mėn. Vilniaus Vladislavo Sirokomlės gimnazijos mokytojai tobulino anglų kalbos įgūdžius LAKMA ir British Council organizuotuose kursuose - projekte „Anglų kalba ir medijų raštingumas profesiniam tobulėjimui“ ("English Through Media Literacy"). Mokytojos Barbara Dainovič, Halina Stankevič, Lucja Godvod ir Beata Levkevič dalyvavo A1 lygio kursuose, o Ivona Golubovska, Marta Turlinska ir Ernesta Zabulienė A2 lygio kursuose. Ši patirtis sudarė puikias galimybes pagilinti anglų kalbos praktines ir teorines žinias, dalintis savo žiniomis su kitais grupės dalyviais, dalyvauti diskusijose, stiprinti rašymo, klausymo ir kalbėjimo, medijų raštingumo įgūdžius, klausytis įvairių lektorių pranešimų.

Mokytoja Marta Turlinska vedė integruotą anglų kalbos ir informatikos pamoką, kurios metų mokiniai kūrė atvirukus naudodamiesi žodžių vizualizavimo įrankiu „Wordart“, lavino anglų kalbos įgūdžius bei skaitmeninio raštingumo kompetenciją. Pamokos aprašymą galima pamatyti paspaudus šią nuorodą https://padlet.com/marta_olenska/how-to-make-a-card-1hlkq7vtpmm7q43v

Mokytoja Halina Stankevič vedė integruotą anglų kalbos ir informatikos pamoką, kurios metų mokiniai kūrė piešinius naudodami dirbtinio intelekto (AI) įrankius. Mokiniai turėjo parašyti prompt (užklausą) AI angliškai, pagal kurią programa turėjo sugeneruoti paveikslėlį,  atitinkantį aprašymą. Ši užduotis puikiai ugdė moksleivių analitinį mąstymą, lavino anglų kalbos įgūdžius bei skaitmeninio raštingumo kompetenciją. Mokinių darbus galima pamatyti paspaudus šią nuorodą https://padlet.com/halinastankevic1/informatics-integrated-lesson-in-english-on-artificial-intel-kvl2zcd9azcsi4yy

Mokytoja Beata Levkevič vedė integruotą anglų kalbos ir lietuvių kalbos pamoką ,,Ką rašyčiau apie mišką minčių žemėlapyje?“. 1a klasės mokiniai dirbdami grupėse ir naudodamiesi enciklopedijomis kūrė ,,Miško enciklopediją“ turtino savo kalbą, mokėsi naujų žodžių. Mokiniai liko sužavėti netradicine pamoka, džiaugėsi kiekvienu naujai išmoktu žodžiu anglų kalba ir nutarė kiekvieną pamoką toliau pildyti enciklopediją naujomis žiniomis apie mišką dviem kalbomis. Taigi integruota pamoka virto projektu, į kurį vaikai noriai įsitraukė ir jį aktyviai tęsia.

Mokytoja Ivona Golubovska vedė integruotą anglų kalbos ir geografijos pamoką, nes integruotos dalykų pamokos gimnazijos ugdymo procese  jau nėra retas reiškinys ar naujovė, o puiki kasdienybė. Tad mokytoja dalinasi įspūdžiais iš integruotos anglų kalbos ir geografijos pamokos „Europos oro vartai į pasaulį“ septintokams. Pamokoje panaudota medžiaga ir dalis užduočių iš temos ,,Trip Aside“. Mokiniai praplėtė anglų kalbos žodyną, susijusį su kelionėmis. Taip pat per pamoką buvo galima išmokti daugiau geografijos terminų anglų kalba.  Pamoka buvo netradicinė, smagi, įdomi ir labai naudinga.

  Mokytojai nuoširdžiai dėkoja „English through Media Literacy“ projekto organizatoriams ir vykdytojams ir tikisi bendradarbiavimo ateityje, nes kursai buvo tikrai naudingi, skatinantys mokytis anglų kalbos ir padedantys tobulėti profesinėje srityje.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos