Tarptautinio mokinių meninės kūrybos konkurso „Kalėdinis atvirukas“ nugalėtojos

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2021-12-06
  • Kategorija: Didžiuojamės

Sveikiname mūsų mokyklos ugdytines Evą Lučun ir Agatą Prišmont tapus Tarptautinio mokinių meninės kūrybos konkurso „Kalėdinis atvirukas“ nugalėtojomis.

Tarptautinis mokinių meninės kūrybos konkursas „Kalėdinis atvirukas“, kurį nuo 2016 m. kasmet rengia Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras (LMNŠC) ir Dailės mokytojų asociacija (DMA), yra kryptingai puoselėjamas renginys, skirtas Kalėdų šventėms įprasminti. Skirtingo amžiaus mokiniai dalyvaudami šiame konkurse ir kurdami proginius atvirukus kūrybiškai interpretuoja žiemos šventės tematiką, eksperimentuoja laisvai pasirinkdami grafinės ir spalvinės raiškos priemones, mišrias technikas.

Iš 1050 atsiųstų kūrinių matyti, jog konkurso dalyviams Kalėdų šventės ir žiemos tema buvo artima ir patraukli. Sulaukta kalėdinių atvirukų ne tik iš Lietuvos, bet ir Egipto, Ispanijos, JAV, Rusijos ir Švedijos.

Vadovaudamasi konkurso nuostatais LMNŠC sudaryta vertinimo komisija profesionaliai atrinko konkurso laureatų ir parodos Lietuvos Respublikos Seime dalyvių darbus. Kaip įprasta, buvo suformuota 60 darbų parodos kolekcija ir skirti 15-os laureatų (po 5 kiekvienai amžiaus grupei). Mūsų mokyklos mokinė Eva Lučun (III kl.) tapo konkurso laureate, o Agata Prišmont (II kl.) - parodos dalyve.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos