„The Duke of Edinburgh’s International Award“ (DofE) programos apdovanojimų ceremonija

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2022-07-08
  • Kategorija: Didžiuojamės

Birželio 29 ir 30 dienomis Vilniaus universiteto botanikos sode vyko „The Duke of Edinburgh’s International Award“ (DofE) programos apdovanojimų ceremonija.

Daugiau nei 250 jaunų žmonių iš visos Lietuvos atvyko atsiimti „The Duke of Edinburgh’s International Award” #DofE apdovanojimų. Ženklelius ir sertifikatus iškilmingai įteikė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija mokslo ir sporto ministerijos viceministrai Ramūnas Skaudžius ir Agnė Kudarauskienė, Didžiosios Britanijos ambasada ambasadorius Lietuvoje Brian Olley ir DofE programos vadovė Lietuvoje Viktorija Kalaimaitė.

Mūsų šaunieji mokiniai: Daniel Marcinkevič, Elžbieta Poplavska, Mila Gaidukevič, Daria Pekarska ir Emilia Šocik šiemet gavo bronzos ženkliukus!
 
„The Duke of Edinburgh’s International Award“ (DofE) yra tarptautinė neformaliojo ugdymo(si) programa jaunimui. Programa pradėta 1956 metais Edinburgo hercogo princo Philipo Didžiojoje Britanijoje ir nuo tada prie jos prisijungė jau daugiau nei 130 šalių. Šiuo metu programoje dalyvauja 1,3 mln. jaunų žmonių. Pastarųjų įvykių pasaulyje kontekste DofE programos skleidžiamos vertybės skamba dar stipriau ir įtaigiau. Joje ugdomos tos jaunų žmonių savybės, kurios dabar ypač svarbios: savarankiškumas, pasitikėjimas savimi, dėmesingumas artimui ir aplinkai, mokėjimas planuoti ir siekti tikslo, nesutrikti nepažįstamoje aplinkoje, pasirūpinti savimi ir savo draugais. Dalyvavimas programoje skatina ugdyti ne tik socialines-emocines kompetencijas, bet ir atpažinti savo talentus, išlikti fiziškai aktyviems, įgyti karjeros planavimo įgūdžių ir už tai gauti tarptautinį įvertinimą. Lietuvoje programa įgyvendinama nuo 2006 m. 2021–2022 mokslo metais joje dalyvavo daugiau nei 1000 jaunų žmonių iš daugiau nei 100 mokyklų ir jaunimo organizacijų. Kelyje siekiant tikslų juos lydėjo beveik 300 vadovų.

Sveikiname mūsų gimnazijos mokinius, įveikusius asmeninius iššūkius ir didžiuojamės mokytojais, kurie visus metus lydėjo mokinius apdovanojimo link.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos