Informatikos konkursas 2024

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2024-05-16
  • Kategorija: Didžiuojamės

Gegužės 15 dieną 3 mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo 10-12 klasių mokinių IT konkurse, kuris vyko Balstogės universiteto Vilniaus filiale. Konkursas buvo organizuotas vykstant Podlasės mokslo ir menų festivaliui.

Pagrindinis konkurso tikslas – populiarinti informacines technologijas ne tik kaip pramogų šaltinį, bet pirmiausia, kaip svarbią žinių šaką. Renginys skirtas Vilniaus ir Vilniaus mokyklų su lenkų dėstomąja kalba mokiniams.

Informacinių technologijų žinių spektras apėmė: kompiuterių taikomųjų programų, kompiuterių architektūros, mobiliųjų įrenginių ir programavimo pagrindų turinį. Klausimai ir praktinės užduotys buvo parengti remiantis X-XII klasių informatikos vadovėlių turiniu.

Konkurse dalyvavo septyniolika mokinių, iš kurių buvo išrinkti trys nugalėtojai, tarp kurių buvo dvi pirmosios ir viena antroji vieta. Džiaugiamės, kad mūsų gimnazijos IIIb klasės mokinys Radoslav Bartosevič užėmė II vietą. Dalyvauti konkurse mokinį paragino klasės vadovė ir IT mokytoja Halina Stankevič.
Konkursą organizavo Balstogės universiteto Vilniaus filialo Ekonomikos ir informacinių technologijų fakulteto Informatikos katedra.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos