Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos minėjimas

1-4 klasių mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytojomis Alia Klimantavičiene, Beata Levkevič, Lilija Aleksandrovič, Marta Lapin ir Regina Janč vasarį vykdė dviejų savaičių projektą „Lietuvos simboliai“. Projekto metu mokiniai ruošėsi Lietuvos Valstybės atkūrimo dienos minėjimui. Pirmokai spalvino vėliavą, antrokai - herbą, o trečių klasių mokiniai kartojo „Tautišką giesmę“ ir rašė himno žodžius. Šį darbą vainikavo 1-3 klasių mokinių paroda „Valstybės simboliai“.

Ketvirtokams teko nelengva, bet įdomi užduotis – paruošti pristatymus, žaidimus pirmokams.

Vasario 15 dieną priešmokyklinių grupių vaikai ir pradinių klasių mokiniai paminėjo Lietuvos 106-ąjį gimtadienį. Vieni dėliojo herbo dėlionę ir ją spalvino, kiti žaisdami įvairius interaktyvius žaidimus  gilino žinias  apie Lietuvos istoriją, praeitį, giedojo himną. Stebėdami vyresnių draugų pristatymus, mokiniai susipažino  su pagrindiniais Lietuvos simboliais ir svarbiausiais objektais.

Džiaugiamės ir didžiuojamės atšventę Lietuvos gimtadienį, nes Vasario 16-oji – puikus laikas ir tinkama data skiepyti pilietines ir tautines vertybes. Svarbu,  kad vaikai suprastų, jog jie yra gražiausia tautos dalis.

https://drive.google.com/file/d/1fCtuCUVU1NAiGHWl06jb5tj6FigqLCKE/view?usp=sharing

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos