Pasaulinis „Patria Nostra“ konkursas

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2020-11-24
  • Kategorija: Konkursai

     Pasaulinis „Patria Nostra“ konkursas, skirtas viso pasaulio lenkų ir Lenkijos jaunimui. Konkurso tikslas – gilinti Lenkijos istorijos žinias, skatinti patriotizmą, diegti krikščionišką etiką ir ugdyti jaunųjų lenkų bendrumo jausmą. Konkurso užduotis - sukurti trumpą filmą ar animacinį filmuką apie svarbų Lenkijos istorijos įvykį.
     Šių metų konkurse tradiciškai dalyvavo ir mūsų gimnazijos mokiniai. Šiemet pandemija pakoregavo galimybes -  reikėjo pakeisti komandos sudėtį. Darbo ėmėsi Ib klasės mokinė Joanna Čeglik o jai padėjo mūsų absolventai Danielius Daukševič ir Konradas Čeglik. Darbo tema buvo ,,1919 metų bolševikų agresija prieš Vilnių“ To meto įvykiai turėjo būti pateikiami 30 sekundžių animacija. Filmas buvo gerai įvertintas - 16 vieta iš 62 kūrinių. Lapkričio 14 dieną Varšuvoje vyko konkurso apdovanojimo renginys. Visos komandos ir organizatoriai bendravo nuotoliniu būdu.
     Mūsų gimnazija „Patria Nostra“ konkurse dalyvauja nuo 2017 m. Prieš dvejus metus mūsų komanda užėmė pirmąją vietą. Tikiuosi, kad kitąmet vėl atsiras norinčiųjų dalyvauti konkurse ir sukurti  filmą istorine tema.   https://konkurs-patrianostra.pl/
                                                                                                                            Grupės vadovas Viktor Lovčik

      

Nepamirškite padėkoti autoriui