Prevencinė programa “Esame saugūs”

Balandžio mėn. mūsų gimnazijos psichologė Jolanta Rinkūnienė ir socialinė pedagogė Violeta Vincevič dalyvavo prevencinės programos „Esame saugūs“ mokymuose specialistams ir jau nuo gegužės mėnesio veda užsiėmimus 1-ų klasių mokiniams savo įstaigose.

Paramos vaikams centro ekspertai parengė smurto prevencijos programą „Esame saugūs“. Programa skirta įvairaus amžiaus vaikams (nuo darželinukų iki 18 metų), taip pat raidos sutrikimų turintiems vaikams ir paaugliams bei jų tėvams. Dalyviai praktiniuose, interaktyviuose užsiėmimuose mokosi atpažinti smurtą, išvengti pavojingų situacijų, kaip elgtis su jomis susidūrus ir kur kreiptis pagalbos. 

„Tokios išsamios, pritaikytos visų amžiaus tarpsnių bei raidos ypatumų vaikų poreikiams, ir tikslingai skirtos smurto prevencijai programos Lietuvoje nebuvo. Atlikus vaikų, tėvų ir su šeimomis dirbančių specialistų apklausas, paaiškėjo, kad tėvams itin svarbu daugiau suprasti apie psichologinį smurtą. Vaikai išskyrė, kad nežino, kaip apsiginti ir nesileisti skriaudžiamiem, kur kreiptis pagalbos. O specialistai pabrėžė, kad reikalinga prevencinė programa, orientuota į visą bendruomenę, aiški, nuosekli, pritaikoma skirtingų gebėjimų vaikams ir tėvams”, – sako projekto „Įgalinti vaikai ir šeimos: smurto prevencijos ir intervencijos paslaugų modelis“, kurį įgyvendinant parengta prevencinė programa, vadovė, Paramos vaikams centro psichologė Ieva Daniūnaitė. 

Smurto prevencijos programa „Esame saugūs“ parengta taip, kad atlieptų tiek vaikų ir jų tėvų, tiek specialistų poreikius. „Planuojame, kad programa mūsų šalyje bus įdiegta labai plačiai ir vaikai bei tėvai, gyvenantys ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir kaimiškose vietose, bus įgalinti atpažinti pavojingas situacijas,  užkirsti joms kelią, kreiptis pagalbos“, – pabrėžia I.Daniūnaitė.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos