Dalyvavimas projekto „Dideli maži ekranai“ kūrybinėse dirbtuvėse

Balandžio 10-12 dienomis mūsų gimnazijos 27 mokinių grupė dalyvavo projekto „Dideli maži ekranai“ kūrybinėse dirbtuvėse. Projektą „Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“ vykdo „Meno avilys“, bendradarbiaudamos su Britų taryba. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė.  Projektu siekiama ugdyti Lietuvos jaunimo ir jaunimo ugdytojų medijų raštingumo gebėjimus bei atrasti, tyrinėti savo bendruomenę ir puoselėti dialogą su kitomis, pasitelkiant kūrybines ir analitines medijų raštingumo veiklas. Ypatingas dėmesys kreipiamas į audiovizualines medijas ir mokiniams patrauklius medijų produktus (filmus, reklamas, kompiuterinius žaidimus, socialinius tinklus, televizijos laidas ir serialus, multimedijų žurnalistiką).

Mūsų mokiniai susitiko su projekto „Dideli maži ekranai. Medijų raštingumas Lietuvos mokyklose“ organizatore, VšĮ „Meno avilys“ atstove Kotryna Kraynaite. Mokiniai nusprendė, kad iš audiovizualinės medijos srities kūrybinėms dirbtuvėms pasirinks socialinės reklamos dirbtuves. Dirbtuvių metu mokiniai susipažino su socialinės reklamos ypatybėmis, sukūrė reklamos scenarijų, mokėsi filmuoti ir montuoti video medžiagą. Po trijų dienų intensyvaus kūrybinio darbo 5-ios mokinių grupės pristatė savo sukurtas reklamas, pasidalino savo įspūdžiais iš reklamos kūrybinio proceso.

Dėkojame dalyviams ir dirbtuvių vedėjams už puikią galimybę pasimokyti iš savo srities specialistų. Toliau mokinių laukia medijų susitikimas, kur savo darbus pristatys kitos gimnazijos mokiniams.

IT mokytoja ir karjeros specialistė, Halina Stankevič

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos