Dalyvavimas didžiausioje nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2022-02-07
  • Kategorija: Renginiai

Vasario 4 dieną mūsų gimnazijos mokiniai dalyvavo didžiausioje nuotolinėje pamokoje „Mokonomika“. Ši nuotolinė pamoka rengiama SWEDBANK iniciatyva. „Mokonomika“  skirta visiems 1 – 12 klasių moksleiviams, kurių laukė net 24 pamokos pilietiškumo, finansinio raštingumo ir kitomis aktualiomis temomis. Jas vedė įvairūs savo srities profesionalai, 1-4 klasių mokinius pakvietę į „Atradėjų“, 5-8 klasių mokinius  į „Kūrėjų“, o  9-12 klasių mokinius į „Ekspertų“ pamokas.    

Pradinukai susipažino su skautų veikla, mokėsi susikrauti skautiškas kuprines, japoniškai skaičiuoti ir karatė veiksmų. Taip pat susipažino su lietuvių gestų kalba, sužinojo, kas yra šeimos biudžetas ir kaip jį paskirstyti. Mokslo laboratorijoje atliko bandymus su balionais. Vyresnieji gamino prijuostes iš senų džinsų.

Pagrindinio ugdymo mokiniai sužinojo apie finansinį raštingumą, socialinių tinklų pavojus, kaip jų išvengti ir patiems nepakliūti į sukčių pinkles. Mokiniams buvo naujiena, kad lietuviai yra sukūrę vieną palydovą. Jiems patiko paskaita apie senovės istoriją, Lietuvos didžiuosius kunigaikščius, pagonybę, to meto žmonių gyvenimo būdą, papročius.

Gimnazistai tapo ekspertais. Su jais buvo svarstoma, kaip įdarbinti technologijas, kad jos ne trukdytų, o padėtų mokytis, kodėl svarbu atpažinti jausmus, kokios yra 6 pagrindinės emocijos, koks yra jausmų ratas. Gimnazistai buvo mokomi nusiimti stereotipų akinius, nebijoti klysti ir atkakliai siekti savo užsibrėžto tikslo.

Didžioji nuotolinė pamoka paliko daug įspūdžių, kuriais mokiniai dalijosi su klasės draugais ir mokytojomis.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos