5b klasė – „Jaunieji žvalgai“

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2022-11-16
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 9 dieną 5b klasės mokiniai lydimi klasės auklėtoja Ivona Jančevska bei tėvų vyko į pažintinę edukacinė kelionę – į Kauną. Pirmiausia mokiniai aplankė IX fortą – dar XIX amžiuje, carinės Rusijos imperijos laikais, pastatytą gynybinę tvirtovę. Mokiniai dalyvavo apžvalginėje tvirtovės gynybinės sienos – požemių edukacijoje „Jaunieji žvalgai“. Susipažinę su forto istorija, leidosi į pažintį  su forto požemiais.

Pravėrę masyvias metalines girgždančias duris smalsūs lankytojai žvalgėsi po paslaptingai atrodančias požemines susisiekimo galerijas. Jose, atlikdami įvairias edukacines užduotis, mokiniai įsidėmėjo artilerijos pabūklus – patrankas, stebėjosi įgulos slėptuvėmis, klausėsi pasakojimų apie geriamojo vandens šulinį. Karo tematika sudėlioję įvairias dėliones, paklaidžioję apytamsiais tuneliais, prisisėmę žinių apie pabūklus mokiniai išties suvokė edukacijos išliekamąją vertę, veiduose – šypsenos. Gidė papasakojo ir apie vienintelį sėkmingą pabėgimą iš forto, kurį ekskursijos pabaigoje mokiniai atrado.

Toliau tesėmė savo išvyką į Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejų. Kauno T. Ivanausko zoologijos muziejus – vienas seniausių muziejų respublikoje ir vienintelis zoologijos muziejus Pabaltijyje. Visa muziejaus istorija ir veikla glaudžiai susijusi su Lietuvos gamtos mokslo raida ir prof. Tadu Ivanausku. Apžvalginės ekskursijos metu muziejaus lankytojai buvo supažindinti su muziejaus ekspozicija, išdėstyta 4 muziejaus aukštuose, 7 salėse, užimančiose 2456 kv. m. plotą. Ekspozicija sistematinė – nuo bestuburių iki žinduolių. Pastovioje ekspozicijoje apie 15 000 įvairių sistematinių grupių Lietuvos bei kitų pasaulio kraštų gyvūnų.  Tai iškamšos, skeletai, šlapi preparatai, kailiai, odelės, anatominiai preparatai. Muziejuje vaikus pasitiko gidė, kuri supažindino su Lietuvos bei kitų žemynų faunos rūšine sudėtimi, retomis bei nykstančiomis gyvūnų rūšimis. Vaikai klausėsi gidės pasakojimo, stebėjosi gyvūnų įvairovę, gausa. Mokiniams pirmiausia buvo parodyti bestuburiai, o ekskursijos pabaigoje- žinduolių eksponatai. Ekskursijos pabaigoje padėkoje už įdomų pasakojimą ir atsisveikinę su gide vaikai noriai fotografavosi prie įvairių gyvūnų eksponatų.

Išėjus iš muziejaus turėjome trumpą apžvalginę ekskursiją po miestą. Pradėjome nuo seniausio objekto – mūrinės Kauno pilies, paskui aplankėme Rotušės aikštę.  Mokiniai pamatė kur gyveno, dirbo lenkų poetas Adam Mickevič, pirmojo miesto burmistro Jono Vileišio paminklą priešais Kauno centrinį paštą, Kauno valstybinį muzikinį teatrą, vaikščiojo Laisvės alėja.

Pilni įspūdžių, geros nuotaikos ir pasidarę nuotraukų grįžome namo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos