Tarptautinė tolerancijos diena

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2023-11-20
  • Kategorija: Renginiai

Lapkričio 16 diena – tai Tarptautinė tolerancijos diena. Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimo tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į žmonių įvairovę iratskleisti įvairovės privalumus bei skatinti mandagų bendravimą, bendradarbiavimą tarp mokinių, mokinių ir mokytojų, siekiant tolerancijos, nuoširdumo, supratimo, pagarbos vienas kitam. 
Lapkričio 13-17 dienomis Gimnazijoje buvo minima mandagumo ir tolerancijos savaitė.Šiais metais tolerancijos simboliu išrinktas žibintas. Jis skirtas nešti toleranciją, gėrį ir pakantumą. Priešmokyklinės grupės bei pradinių klasių mokiniai gamino žibintus, ir puošė jais savo klases. Vyresnių klasių mokiniai per dailės pamokas padarė 223 popierinius žibintus, vėliau tradicinių karpinių technika iškirpo juose žmogaus siluetus. Kiekvienas siluetas buvo 
skirtingas, kaip kiekvienas iš mūsų skiriasi vienas nuo kito. Tokiu būdu pirmo aukšto fojė buvo sukurta meninė instaliacija "Uwažaj na innych", skatinanti būti neabejingais kitiems, o taip pat parodanti, kaip nesunku tyčia/netyčia ką nors užgauti, įskaudinti ar pastumti. Galima drąsiai teigti, kad šios akcijos metu mūsų mokiniai parodė, jog yra labai draugiški, atidūs ir tolerantiški visuomenės nariai. Šalia instaliacijos mokiniai turėjo puikią galimybę pertraukų metų žiūrėti 
ir aptarti trumpus filmukus tolerancijos tema. Minimomis mandagumo ir tolerancijos dienomis klasių vadovai, dalykų mokytojai ir pagalbos specialistai klasių valandėlių, pamokų metu aptarė su mokiniais svarbią tolerancijos temą. Etikos pamokų metu buvo paruoštas stendas  tema „Tolerancija“.
Dėkojame visiems mokytojoms ir mokiniams prisijungusiems bei aktyviai dalyvaujantiems prie mandagumo ir tolerancijos savaitės.
Gerbkime ir mylėkime vieni kitus!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos