5b edukacija Virsmo salėje

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2023-02-05
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Sausio 31 d. 5b klasės mokiniai su auklėtoja ir tėvais lankėsi Technikos ir energetikos muziejuje naujoje atidarytoje Virsmo salėje. Šešių metrų gylyje po žeme esančioje Virsmo salėje nagrinėjome keturias temas: energijos gamyba, kaupimas, perdavimas ir vartojimas.

Virsmo salė – naujausia Energetikos ir technikos muziejaus (ETM) erdvė, išsidėsčiusi 1000 kv. m. – interaktyvi ekspozicija apie žmogaus santykį su energija. Jos centre, Faradėjaus narve, įrengtos dvi didžiausios Tesla ritės Baltijos regione.

Virsmo salė sukurta siekiant įkvėpti domėtis mokslu, technologijomis, pristatyti tiksliuosius mokslus suprantamu ir įtraukiančiu būdu. Kiekvieną eksponatą sudaro istorinis pasakojimas ir interaktyvus iššūkis. Įvykdę iššūkį vaikai galėjo sugeneruoti energiją, kuri bus verčiama energijos Kvantais, o energijos Kvantus galėjo išsikeisti į suvenyrus ir į Virsmo salės inžinieriaus atestatą.

Tesla šou metu mokiniai susipažino su garsaus serbų išradėjo, inžinieriaus Nikola Teslos pasiekimais ir įdomiausiais biografijos. Kokie N. Teslos gyvenimo pokyčiai lėmė, kad jis išrado vieną ar kitą išradimą? Muziejaus gidas-edukatorius pademonstravo vieną mažąją ir dvi didžiąsias Teslas, sugrojo žaibais ir pasiūlė eksponatą-instrumentą išbandyti lankytojams.

Edukacijos metu pagal STEM metodikas buvo integruoti fizikos, inžinerijos, matematikos, ekonomikos bei fizinio ugdymo dalykai, mokiniai savarankiškai ir grupėse atliko praktines ir teorines užduotis.

Mokiniai taip pat išbandė čiuožyklą ir sužinojo savo nusileidimo greitį. 

Mūsų tikslas buvo pasiektas, mokiniai gavo daug naujų žinių, sužinosite apie energijos gamybą – saulės, vėjo, vandens ir branduolinę energetiką, kaip pagamintą energiją naudojame transportui, apšvietimui. Kupini  įspūdžių grįžo namo.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos