Druskininkai ir edukacija  „Sūri pamoka“

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2024-10-19
  • Kategorija: Aktualijos

Šeštadienį, spalio 12 d., 7b klasės mokiniai, kartu su auklėtoja Ivona Jančevska ir tėveliais, susirinko į mokyklą su džiaugsminga nuotaika – visi nekantriai laukė ekskursijos į Druskininkus. 

Ekskursijos metu mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Sūri pamoka“. Keli kilometrai nuo Druskininkų, skulptoriaus Tauro Česnulevičiaus ir menotyrininkės Aušros sodyboje, ne tik grožėjomės autorių darbais iš druskos, bet ir patys išbandėme šį amatą. Sūrios pamokos metu kiekvienas pasigaminome suvenyrą – iš druskos ir miltų mišinio lipdėme ornamentą ar skulptūrėlę, o vėliau savo kūrinį „iškepėme“ krosnyje. Antra užsiėmimo dalis vyko druskos dirbtuvėse, kur, pasinaudodami įrankiais ir meistro patarimais, dirbome su druskos kristalais. Ši veikla suteikė tikrą kūrybos džiaugsmą – mes galėjome kurti! Tai buvo nepamirštama ir netradicinė pamoka, kuri, be abejo, lavino mūsų vaizduotę bei kūrybiškumą.

Aplankę šią unikalią sodybą, vykome į Druskininkus. Ten mūsų laukė ekskursija pėsčiomis su gide. Jos metu susipažinome su didžiausio Lietuvos kurorto rekreacinėmis zonomis ir pasigrožėjome šokančiu fontanu. Daugelis iš mūsų pirmą kartą išgirdo, kad Druskininkai – mylimas dailininko ir kompozitoriaus M. K. Čiurlionio miestas, kur prabėgo jo vaikystė ir paauglystė, bei buvo sukurti daugybė piešinių ir muzikos kūrinių. Sužinojome ir apie mineralinių šaltinių atsiradimą bei jų svarbą Druskininkams kaip kurortui. Vaikštinėdami vaizdingomis kurorto gatvelėmis, klausėmės įdomių istorijų apie Druskininkus ir jų garsiausius žmones. Turėjome galimybę nusiprausti mineraliniu vandeniu iš „Grožio“ šaltinio – giliausio ir sūriausio, apie kurį sklando daugybė legendų.

Grįždami į Vilnių, užsukome į Merkinę, kur užkopėme į Merkinės piliakalnį – vietą, kurioje kadaise stovėjo viena svarbiausių LDK pilių. Taip pat aplankėme Merkinės apžvalgos bokštą ir nuo jo grožėjomės nuostabiu Nemuno kraštovaizdžiu.

Po visų šių veiklų grįžę į autobusą, mokiniai džiaugėsi, kad turėjo galimybę pakeisti aplinką ir patirti nekasdienių įspūdžių. Pasigrožėjome nuostabia gamta ir praleidome laiką turiningai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos