Literatūrinio konkurso Stanislovo Lemo 100-ųjų gimimo metinių proga rezultatai

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2021-12-18
  • Kategorija: Didžiuojamės

Gruodžio 15 d. Vilniaus lenkų kultūros namuose vyko konkurso „Žmonės ir technologijos. Pasaulis pagal Stanislovą Lemą“ apibendrinimas. Konkurso tikslas buvo populiarinti lenkų mokslinės fantastikos literatūros pasiekimus. Šio konkurso naujovė buvo komunikacijos ir skaitmeninių kompetencijų formavimas, nes visi darbai,  susipažinus mokiniams su Stanislovo Lemo kūryba, turėjo būti atlikti naudojant IKT priemones. Konkurso dalyviai turėjo atlikti įvairias užduotis,  priklausomai nuo amžiaus kategorijos.

Šiam konkursui pristatė savo atvirukus 2 mūsų 5-tų klasių mokiniai: Kamila Turlinska (IT mokytoja Marta Turlinska, lenkų kalbos mokytoja Veslava Gaverska Žvirblis) ir Norbert Kovalevski (IT mokytoja Halina Stankevič). Džiaugiamės, kad 5a klasės mokinė Kamila Turlinska  tapo laureate savo amžiaus kategorijoje. Sveikiname Kamilą!

Konkurso „Žmonės ir technologijos. Pasaulis pagal Stanislovą Lemą“ apibendrinimas įvyko autorinio susitikimo su rašytoju, žurnalistu, kultūros žinovu, knygos „Aligatorius Vilniuje“ autoriumi Piotru Jezierskiu proga. Tai buvo priešpremjerinis knygos pristatymas. Naujausios savo istorijos paaugliams autorius konkurso dalyviams pirmiems atskleidė keletą paslapčių ir papasakojo apie naujausią savo kūrinį. Jis taip pat atsakė į daugybę mokinių klausimų. Autorius nuoširdžiai dalino autografus su palinkėjimais ir mielai fotografavosi.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos