Mūsų Vilniaus barokas

Rašoma, kad Vilnius, kaip joks kitas Rytų Europos miestas, nusipelno baroko sostinės titulo. Tuo įsitikinti nusprendė mūsų gimnazijos 11b klasės mokiniai su savo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojomis Vida Navelskiene ir Marija Česoniene.

                      Štai keletas vienuoliktokų atsiliepimų ištraukų:

Lapkričio 17 išvykome į Vilniaus universitetą. Ten dalyvavome edukacinėje pamokoje. Užėjus į patį universitetą visi buvo nustebinti jo papuošimais ir ornamentais ant visų sienų, netgi ant lubų. Sužinojome, kad ornamentai nuo universiteto įkūrimo pradžios buvo ne kartą pakeisti. Apsilankėme jėzuitų valgykloje, bibliotekoje, universiteto teritorijoje stovinčioje Šv. Jonų bažnyčioje ir kt. Kiekvienoje patalpoje girdėjome universiteto istoriją, pradedant nuo paties universiteto įkūrimo, kai pastatas priklausė dar jėzuitams. Turėjome netgi galimybę apžiūrėti svarbių knygų ir laiškų pirmas kopijas. Nemažai įspūdžių paliko apžvalgos bokštas, nuo kurio atsiveria gražiausias vaizdas į Vilnių. Nors lipti buvo gana sudėtinga, bet tikrai buvo verta. Besibaigiant ekskursijai užėjome į Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus kiemelį. Edukacinė pamoka tikrai paliko teigiamų emocijų. Taip mes praplėtėme mūsų žinias apie patį universitetą, Renesanso ir Baroko laikotarpius, o tuo pačiu metu sustiprinome pažintinę ir kultūrinę kompetencijas.

                      Inesa Urbanovič

Buvo įdomu pamatyti su draugais, kaip atrodo VU viduje, išgirsti daug informacijos apie jį ir apžiūrėti jo senovinius daiktus. Esu patenkintas ekskursija. Kiti taip pat turėtų kada nors jame apsilankyti, jei dar to nepadarė.

Lech Salatynski

Buvo nuostabu ir labai įdomu! Daugiau sužinojau apie universiteto istoriją, įkūrimą, struktūrą, baroko epochos pradininkus – jėzuitus. Labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę aplankyti šią vietą.

Justyna Lukšo

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos