Projektas „Vilnius lietuvių literatūroje“

Tęsiant bendrą gimnazijos humanistinio ugdymo menine veikla sampratos elementų taikymo programos projektą „Vilnius - mano miestas“, lapkričio 28 dieną vyko IIIa ir IIIb klasių (lietuvių kalbos mokytoja Marija Česonienė) projekto ,,Vilnius lietuvių literatūroje“ antroji dalis „M. K. Sarbievijaus ir jo kūrybos sąsajos su Vilniumi“. Sekėsi įvairiai. Svarbiausia, kad vienuoliktokai tyrinėjo ir lygino šių dienų Vilnių, jo detales su XVII a. Vilniumi, įamžintu Motiejaus Kazimiero Sarbievijaus kūryboje. Keleto mokinių pamąstymai tokie:

Vinstonas Čerčilis teigė: „Tobulėti reiškia keistis. Būti tobulam reiškia keistis nuolat.“ Kurdami tokius projektus tobuliname ne tik savo gebėjimą plačiai mąstyti, bet ir komunikacinius, kūrybiškumo ir intelektinius gebėjimus. Tokie darbai verčia mus nuolat tobulėti - keistis.

Eva Tumaš, IIIa

Norėčiau padėkoti visiems projekto dalyviams už įdomiai pateiktą informaciją apie Motiejų Kazimierą Sarbievijų ir jo kūrybą. Įdomu buvo analizuoti Sarbievijaus odę ,,Pauliui Kozlovijui”, skirtą garsinti Vilnių.

Dominika Symonovič, IIIb

Projektas man labai patiko. Tokie projektai leidžia pažinti 2 dalykus iškart: literatūrą ir istoriją.

Dominik Motuz, IIIa

Esu labai dėkinga projekto dalyviams už pastangas padėti vienas kitam. Kurdami tokius darbus laviname savo kūrybiškumą ir nuolat pasiliekame atmintyje daug naudingos informacijos. „Jėga gyvenime yra suvokti, ko verta išmokti dabar,“ – teigė Richard Bandler.

Dominyka Valentina Vyšniauskaitė, IIIa

 

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos