Projekto „MOKYKLOS – EUROPOS PARLAMENTO AMBASADORĖS“ baigiamasis etapas

Mūsų gimnazijos 10b klasės mokinių grupė  dalyvavo projekte, kurio tikslas – skatinti mokyklos bendruomenės aktyvų domėjimąsi Europos Sąjungos (ES) sprendimais ir aktualijomis, o ypač Europos Parlamento (EP) vaidmeniu Europos demokratijoje. Programoje sėkmingai dalyvaujančioms mokykloms buvo suteiktos Europos Parlamento ambasadorių vardas.

Projektas „Mokyklos – Europos Parlamento ambasadorės“ tai galimybė mokykloms suteikti savo moksleiviams didesnį supratimą apie Europos parlamentinę demokratiją ir prisijungti prie ES mokyklų tinklo.

Projektas trūko 3 mėnesius. Projektą kuravo geografijos mokytoja metodininkė Ivona Golubovska ir anglų kalbos mokytoja metodininkė Svetlana Žurovič. Mokiniai lavino bendradarbiavimo ir bendravimo įgūdžius, kadangi projekto metu mokiniai ir mokytojai bendravo gimtąja ir anglų kalbomis.

Trečiame  projekto etape 10b klasės mokinių grupė pristatė projektą ir surengė 8 klasių mokiniams integruotą geografijos ir anglų kalbos konkursą „Ekologiški produktai – mažesnis poveikis aplinkai‘. Dešimtokai įtraukė  mokyklos visuomenę į aktyvią kūrybinę veiklą, panaudojant antrines žaliavas, skatinant ekologinį sąmoningumą.

Mokytojos teigia, kad tokie projektai ir konkursai, kuriuose įvertinamos mokinių pastangos kurti švaresnę aplinką, suteikia mokytojams galimybę ekologijos principus suformuoti gimnazijoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos