Priešmokyklinės grupės švenčia Lietuvos nepriklausomybės dieną

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2022-02-14
  • Kategorija: Renginiai

Lietuvos valstybės atkūrimo diena yra viena svarbiausių valstybinių švenčių Lietuvoje. Tą dieną yra minimas 1918 m. vasario 16 d. Lietuvos Tarybos pasirašytas Lietuvos valstybės nepriklausomybės paskelbimo aktas.

Vasario 10 d. Vilniaus Vladislavo Sirokomlės gimnazijos priešmokyklinių grupių „Nykštukai“, „Elfai“ ir „Smurfai“ vaikai  iškilmingai paminėjo Lietuvos nepriklausomybės dieną. Visą savaitę prieš artėjančią šventę vaikai galėjo artimiau susipažinti su savo gimtine. Užsiėmimų metu vaikai sužinojo, kokie yra svarbiausi Lietuvos simboliai, susipažino su Lietuvos valstybės atkūrimo istorija, išgirdo legendą apie Vilniaus miesto įkūrimą, žiūrėjo legendos „Jūratė ir Kastytis“ ekranizaciją, virtualiai pasivaikščiojo po Vilnių bei pasidalijo su draugais savo įspūdžiais apie tai, kokius Lietuvos kampelius yra aplankę. Jie atsispindėjo vaikų atsineštose nuotraukose, iš kurių buvo sukurtas spalvingas koliažas „Aš myliu Lietuvą“.

Svarbiausias šios šventės akcentas tapo mokinių kūrybinių darbų paroda „Mano Gedimino pilis“. Ją sudarė vaikų pagaminti Gedimino pilies bokšto maketai, kurie buvo pagaminti iš įvairių medžiagų: popieriaus, kartono, plastiko, molio, medžio, modelino, putplasčio, kamštinės medžiagos, grikių, makaronų ir kt. Vaikų kūrybiškumui ir fantazijai nebuvo ribų. Visi darbai buvo skirtingi ir išskirtiniai. Vėliau vaikams buvo įteiktos padėkos už dalyvavimą parodoje „Mano Gedimino bokštas“

Šventės kulminacija tapo bendras dainos „Mano Lietuva“ atlikimas, prie kurio vaikai išsirikiavo su rankų darbo vėliavėlėmis. Skambant dainai buvo sukurta gyva Lietuvos vėliava, nes priešmokyklinių grupių ugdytiniai atvyko pasipuošę Lietuvos vėliavos spalvos drabužiais: „Smurfų“ grupė - geltonai, „Elfų“ - žaliai, o „Nykštukų“ grupė - raudonai.

Tai buvo įsimintina diena, kuri ilgam liks vaikų atmintyje.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos