Kelionė į Rygą

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2022-12-15
  • Kategorija: Renginiai

Ankstų gruodžio 9 d. rytą 7a, b klasių mokiniai kartu su auklėtojomis L. Aleksandrovič bei G. Berdešiūte- Starynina išvyko į kaimyninę šalį – Latviją. Iš pradžių lankėsi Latvijos kino miestelyje Cinevilla (kino miestelis, kur yra vienintelė Baltijos šalyse tokio masto kino dekoracija po atviru dangumi). Ten pamatė, kaip po atviru dangumi yra kuriamas kinas. Ekskursijos metu apžiūrėjo vietinius objektus: bažnyčią, istorinius tiltus, turgaus aikštę, tramvajų, karinės technikos ir kitus rekvizitus, leidžiančius pažvelgti į kino kūrimo užkulisius. Taip pat dalyvavo edukaciniame užsiėmime, kur galėjo įsijausti į personažų vaidmenis.

 Atvykę į Rygą  moksleiviai taip pat lankėsi Farmacijos muziejuje, kur susipažino su farmacijos, seniausia gydymo, vaistinių istorija, pamatė rekonstruotą XVIII a. alchemiko laboratoriją bei nepaprastą  alchemiko šou.

Vėliau vyko pažintis su senamiesčiu  bei pasivaikščiojimas po Kalėdinę mugę, kvepiančią imbieriniais meduoliais, skrudintais migdolais, kava bei kviečiančią mokinius  įsigyti dovanų namiškiams. Kupini malonių įspūdžių septintokai grįžo namo.

Ši kelionė buvo nuostabi, prasminga, kupina nuotykių.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos