Vienuoliktokai knygų namuose

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2023-03-16
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 16 dieną IIIb (11b) klasės mokiniai su savo lietuvių kalbos ir literatūros mokytojomis Marija Česoniene ir Vida Navelskiene gyvai tyrinėjo Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos erdves. Lydimi gidės, vienuoliktokai ne tik susipažino su bibliotekos erdvėmis ir paslaugomis, sužinojo pastato istoriją, bet ir pajautė knygų namų atmosferą, suvokė, kaip svarbu dalintis brangiausiu žmonių sukauptu turtu - žiniomis. Štai keleto vienuoliktokių mintys po ekskursijos po Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką:

Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje buvau pirmą kartą, tad likau sužavėta moderniu stiliumi bei tuo, kad yra daug patalpų, kuriose galima ne tik skaityti, bet ir kurti muziką ar savarankiškai perdirbti atliekas.

Eva Ravluševič

Man labai patiko, kad Martyno Mažvydo nacionalinėje bibliotekoje veikia septynios specializuotos skaityklos.  Įdomiausia buvo vaikų ir jaunimo literatūros skaitykla, kurioje yra kompiuteriai, galima susikaupti ir ramiai leisti laiką dirbant darbus. Bibliotekoje gausu įvairių laikotarpių knygų skirtingomis kalbomis apie religiją, kultūrą, matematiką, verslą ir kita.

Justyna Lukšo

Martyno Mažvydo biblioteka paliko tokį įspūdį, kokio nesitikėjau. Biblioteka turi savo atmosferą, kuri tikrai priverstų pamiršti laiką ir įsigilinti į knygą.

Eva Zakševska

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos