Respublikinis profesinio veiklinimo projektas „ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES“

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2023-06-13
  • Kategorija: Ugdymas karjerai

Mūsų gimnazija kartu su 348 šalies ugdymo įstaigomis iš 59 savivaldybių dalyvavo visuotinėje atvirų durų dienoje tėvų darbovietėse „ŠOK Į TĖVŲ KLUMPES“. Projekto tikslas – susipažinti su tėvelių darbovietėmis ir profesijomis. 1b klasės mokiniai gegužes 31d. buvo pakviesti apsilankyti Nacionalinėje mokėjimo agentūroje prie Žemės ūkio ministerijos, kurioje dirba vienas iš mokinių tėvelių Kšištof Dokudovič. Mokiniai susipažino su Nacionalinės mokėjimo agentūros darbo sąlygomis, lėšų skyrimo specifika bei nauda Lietuvos ūkiui. Pagrindinė naujovė, su kuria susipažino mokiniai, tai dronų atliekamos funkcijos, kurios šiuo metu vis dažniau keičia žmonių atliekamą darbą. Dronai padeda kontrolieriams neišvažiavus iš ofiso apžiūrėti didelius laukų plotus ir nustatyti, ar yra lauke deklaruojami pasėliai, ar laukai nušienauti, kaip auga užsodinti plotai. 8b klasės mokiniai kartu su auklėtoja Barbara Dainovič birželio 2 dieną Kornelijos mamos kvietimu aplankė viešbutį ,,Artis". Pašnekovė dalijosi savo profesijos subtilybėmis. Administratorė papasakojo apie viešbučio veiklą, apie ten dirbančius įvairių profesijų žmones. Daugelis susidomėjo darbu paslaugų sferoje. 3b klasė mokinai vyko į „Swedbank“ būstinę pas Amelijos Nicoles Dabrovskos mamos darbovietę. Edukacijos metu Karolina Dabrovska supažindino su pastato istorija, architektūra, čia įdiegtomis moderniomis technologijomis, papasakojo apie banko darbo specifiką. 1c klasės mokiniai dalyvavo edukacinėje ekskursijoje į UAB ,,Krasta Auto" . 19 mokinių lankydami automobilių saloną ne tik pamatė naujos kartos automobilius ir motociklus, bet susipažino su naujausiomis technologijomis šiuolaikiniuose automobiliuose ir susipažino su vairuotojo profesija.
Birželio 2 dieną 1a klasės mokiniai susitiko su Vilniaus m. savivaldybės darbuotojais. Amelijos mama Evelina Vilimėnė papasakojo apie valstybės tarnautojų darbą ir atsakomybes, kasdienes veiklas, nes savivaldybė rūpinasi socialiniais, švietimo, medicinos, urbanistikos, žemės ūkio, teritorijų planavimo. Mokiniai domėjosi, kokį išsilavinimą reikia turėti norint tapti savivaldybės vadovu ir kt. Buvo apžiūrėtos savivaldybės salės, kai kurių specialistų kabinetai. Birželio 2 d. 9a klasės mokiniai turėjo unikalią galimybę aplankyti klasės draugo Dominyko tėčio doc. dr. Jono Matijošiaus darbovietę - Vilniaus Technologijų ir dizaino kolegiją. Išvykoje mokiniai susitiko su kolegijos dėstytojų kolektyvu ir studentais, aplankė tris - Dizaino, Statybos ir Technikos fakultetus, susipažino su 17 siūlomų studijų programų, tarp kurių ypatingai domėjosi grafinio dizaino, transporto logistikos, energijos inžinerijos programomis. Mokiniai domėjosi dėstytojo profesija, studijų kolegijoje galimybėmis, naujomis technologijomis, studentų išradimais ir kūrybiniais darbais.
Gegužės 2 ir 5 dienomis 2a ir 4c klasių mokiniai aplankė Vilniaus apskrities priešgaisrinę gelbėjimo II komandą, kur dirba Kamilio ir Patryko Janč tėvelis. Mokiniai susipažino su atsakinga ir pavojinga ugniagesio gelbėtojo profesija. Smagiausia ir linksmiausia ekskursijos dalis – tikros gaisrinės mašinos ir ugniagesių komanda! Ugniagesys aprodė gaisrinių automobilių turinį, mokiniai matavosi ugniagesių uniformą ir šalmus, sėdėjo gaisrinio automobilio kabinoje. Esame labai dėkingi ugniagesiui Petrui Janč už labai įdomią ir prasmingą ekskursiją.
Birželio 12 d. 6b klasės mokiniai apsilankė Vilniaus miesto apylinkės teisme pas Viktorijos Maciejevskos krikšo tėvelio darbovietę. Moksleiviai sužinojo apie teismo veiklą, karjeros galimybes teisme, apžiūrėjo posėdžių salę bei kalbėjosi su teisėju, kuriam galėjo užduoti rūpimus klausimus. Taip pat mokiniai stebėjo virtualius bylų nagrinėjimus. Tikimasi, kad išvyka paskatins mokinius siekti geresnių mokslo rezultatų. Tėčių, mamų profesijos ,,pasimatavimas“ leido labiau pažinti save ir suprasti, kad norint siekti sėkmingos karjeros reikia įdėti labai daug pastangų. Vaikai, tyrinėdami tėvelių darbo pasaulį, atrado daug įdomių dalykų, naujų pomėgių ir galbūt savo svajonių profesiją.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos