„Už nuopelnus Vilniaus savivaldai“ – apdovanojimas mūsų mokyklos mokytojai Renatai Juzokienei

  • Paskelbė : Halina Stankevič
  • Paskelbta: 2022-10-11
  • Kategorija: Didžiuojamės

Minint Vietos savivaldos dieną, spalio 10 d. Vilniaus Rotušėje įteikti apdovanojimai - atminimo ženklai „Už nuopelnus Vilniaus savivaldai“. Jais pagerbti savivaldybės ir jos įstaigų darbuotojai, vietos bendruomenių atstovai. Tarp jų – mūsų gimnazijos muzikos mokytoja ekspertė, lenkų liaudies dainų ir šokių ansamblio „Wilenka“ choro dirigentė ir meno vadovė Renata Juzokienė. Sveikiname ir didžiuojamės!

Vienas iš seniausių ir didžiausių vaikų ansamblių Lietuvoje „Wilenka“ garsina Vilniaus vardą visoje Lietuvoje ir užsienio šalyse. Renatos veikla  matoma ne tik ansambliui aktyviai dalyvaujant festivaliuose, projektuose, konkursuose, visuomeniniuose renginiuose, bet ir renkant folklorą ekspedicijose.

2011 m. Renata Juzokienė apdovanota Lenkijos Respublikos Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nusipelnęs Lenkijos kultūrai“ („Zasłużony dla Kultury Polskiej”). 2018 m. Lietuvos nacionalinis kultūros centras už dalyvavimą Nacionalinėje dainų šventėje kolektyvo vadovus apdovanojo medaliu „Vardan tos... Atkurtai Lietuvai 100“.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos