Projekto „Šv. Kristoforas“ I dalis

Artėjant gražiausioms metų šventėms - šv. Kalėdoms, Naujiesiems metams ir Vilniaus miesto 700-ajam gimtadieniui, mūsų mokyklos langai pasipuošė įspūdingu snaigių ornamentu. Tai yra projekto „Šv. Kristoforas“ I dalis - milžiniškas mūsų miesto globėjo atvaizdas ant pietinės mokyklos pastato pusės.

Legendos pasakoja, kad maždaug III a. Romos imperijoje gyveno rūsčios išvaizdos stipruolis vardu Reprobas. Iš pradžių kaip ir dauguma jis buvo pagonis. Vėliau Reprobas įtikėjęs Dievą ir norėdamas jam pasitarnauti darydamas gera žmonėms - pradėjo kelti visus norinčius per sraunią upę. Ne plaustu ir ne valtimi, o ant savo pečių. Vieną dieną jam teko nešti mažylį, kuris pasirodė toks sunkus, kad milžinas vos pasiekė kitą krantą. Paklaustas, kas jis toks, vaikas atsakė esąs pats Kristus, o nepakeliamas svoris – tai viso pasaulio nuodėmės. Po šio įvykio Reprobas buvo pakrikštytas ir gavo graikišką Kristoforo – Kristaus, arba krikščionybės nešėjo, – vardą.

Mokyklos šventinių dekoracijų projektą ,,Šv.Kristoforas" mokiniai įgyvendino per 2 savaites iškirpę 6300 snaigių ir papuošę jomis 192 langus.

Net 300 snaigių iškirpo Katažyna Volodkovič, o mažiausią snaigę pavyko iškirpti Dominikai Počopkaitei. Mokyklos hole galima apžiūrėti gražiausių karpinių-snaigių parodą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos