Užgavėnės, Och!

Užgavėnės – tai spalvinga ir linksma šventė, kurią galima švęsti ne tik šeimoje, bet ir klasėje. Lietuvių kalbos mokytojos Marta Lapin ir Regina Janč kartu su antrų klasių auklėtojomis Renata Jablonska, Lilija Bluj ir Teresa Kolenda įgyvendino Užgavėnėms skirtą projektą.

Projekto pradžioje antrokai dalyvavo edukacijoje, kurios metu susipažino su šventės prasme ir tradicijomis bei pagamino spalvingąsias kaukes.

Vykdydami šį projektą mokiniai nagrinėjo Lietuvos ir Lenkijos Užgavėnių tradicijų ir papročių panašumus bei skirtumus. Gilino žinias apie Užgavėnių tradicinius valgius, personažus ir simbolius. Taip pat išmoko Užgavėnių dainų lenkų ir lietuvių kalbomis bei įtvirtino šventinės leksikos vartojimą, praturtino žodyną.

Užgavėnių dieną antrų klasių mokiniai linksminosi, dainavo, triukšmavo bei valgė tradicinius šventės skanumynus ir blynus, taipogi sulaukė atstovų  iš gimnazijos  mokinių savivaldos. O per lietuvių kalbos pamoką atlikinėjo įdomias užduotis, žaidė žaidimą „Teisingai, Neteisingai“ interaktyvioje lentoje, stebėjo Kanapinio ir Lašininio kovą ekrane, bei šoko ir dainavo Užgavėnių dainą „Blynai“. Džiugina, kad šventėje dalyvavo ir svečiai.

Projektą vainikavo antrų klasių mokinių  Užgavėnių kaukių paroda.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos