Kada skaitymas tampa kūryba?

Ispanų rašytojas, žurnalistas, pedagogas Emili Teixidoro yra pasakęs ,,Skaitymo džiaugsmas patiriamas tik tada, kai skaitymo aktas virsta kūryba, produktyviu aktu, kai knyga išnaudoja skaitytojo gebėjimus“.

6a klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytojomis – L. Aleksandrovič bei N. Kozlovskaja – perskaitę, išanalizavę Vytautės Žilinskaitės literatūrinę pasaką „Robotas ir peteliškė“ nutarė kūrybiškai bei skirtingai pažvelgti į skaitymą. Pirma šeštokų grupė ruošė projektinį darbą „Knygos veikėjai šeštokų akimis, o antra- „Kai prakalba širdis“. Dirbdami grupėse, vaikai galvojo, planavo savo darbo eigą, įgyvendino savo vizijas,  piešė, gamino, kūrė veikėjų paveikslus, ieškojo kūrinio simbolių, kurie padėjo perteikti apsakymo idėjas, vertybiškumą.

Spalio 11 d. įvyko atliktų projektinių darbų pristatymas, kur vieni kitiems parodė savo veiklos rezultatus. Pristatinėdami mokiniai patyrė džiaugsmą, pasitikėjimą savo gabumais, suvokė literatūrą kaip meną, įžvelgė literatūros jungtį su kitais menais. Šiuo projektu šeštokai taip pat pabrėžė skaitymo ir kūrybiškumo svarbą, skaitomos literatūros teikiamą džiaugsmą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos