Praktinė tiriamoji veikla „Augalų paletėje“

Šiais mokslo metais 5 klasių mokiniai ir dailės mokytoja Jolanta Snežko, gamtos pažinimo mokytoja Liucija Minovič, informatikos mokytoja Halina Stankevič vykdė praktinę tiriamąją veiklą „Augalų paletėje“, integruojančią dailę, gamtos pažinimą, informatiką, chemiją. Šios veiklos tikslas supažindinti mokinius su augalų pasauliu: tyrinėti augalus, jų savybes, svarbą mūsų gyvenime, vaidmenį mene. Penktokai rinko augalus, darė herbariumus, piešė botaninius piešinius, tapė natiurmortus. Domėjosi augalų gydomosiomis savybėmis, kurios nuo seno labai vertinamos. Gamino augalinius dažus ir dažė popierių. Per vieną iš veiklų mokiniai iš džiovintų augalų ir lipnios skaidrios juostos pasigamino knygų skirtukus. Pavasarį, sulaukę ryškesnių saulės spindulių, mokiniai  cianotipijos technika kūrė originalias kompozicijas  iš džiovintų augalų ir stebėjo, kaip dienos šviesoje jos virsta mėlynos spalvos fotografiniais atspaudais Japonų sode mokiniai, pasiskirstę į grupes, turėjo atrasti kuo daugiau augalų ir, pasinaudoję mobiliosiomis programėlėmis, sužinoti jų pavadinimus. Taip pat mokiniai dalyvavo įvairiose edukacijose - parodoje „Florentus“ Vilniaus paveikslų galerijoje sužinojo, kas tai yra floriografija - gėlių kalba, aiškinanti gėlių reikšmes. Pasigamino iš džiovintų gėlių seges. Vytauto Kasiulio dailės muziejuje per edukacinį užsiėmimą „Oro teptukas“ penktokai susipažino su Lietuvos išeivijos dailininkų kūriniais ir jų pamėgtomis grafikos technikomis, ieškojo augalinių motyvų tuose kūriniuose, išbandė grafiti dailės techniką ir oro teptuku aerografu sukūrė originalias kompozicijas su augaliniais motyvais.

Per informatikos pamoką penktokai su dirbtinio intelekto pagalba sukūrė fantastiškas gėles, kurios galimai puoš virtualius sodus.

Praktinės tiriamosios veiklos ,,Augalų paletėje“ rezultatus mokiniai pristatė mokyklos bendruomenei gimnazijos hole surengtoje darbų parodoje. Taip pat 2024-06-18 veikla buvo pristatyta Vilniaus miesto dailės mokytojų konferencijoje „Dailė ir mokslas. Inovacijos“.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos