Projekto „Dideli maži ekranai“ seminaras gimnazijoje

Šiemet pirmą kartą mūsų gimnazijos mokiniai dalyvauja projekte „Dideli maži ekranai“. Tai – medijų raštingumo projektas Lietuvos mokykloms, esančioms regionuose, pasižyminčiuose tautine įvairove, kuriuo siekiama ugdyti medijų raštingumo gebėjimus, pasitelkiant kūrybines ir analitines medijų raštingumo veiklas. Ypatingas dėmesys kreipiamas į audiovizualines medijas ir patrauklius medijų produktus (filmus, reklamas, kompiuterinius žaidimus, socialinius tinklus, televiziją, multimedijų žurnalistiką).

Jau pats projekto pavadinimas daug ką pasako – visas mūsų gyvenimas dabar susijęs su ekranais. O kas yra medijų ir informacinis raštingumas? Norėdami geriau suprasti medijas ir mus pasiekiančią informaciją, turime ugdyti medijų ir informacinio raštingumo kompetencijas – kaip rasti, atsirinkti ir kritiškai vertinti informaciją bei medijų turinį, suprasti medijų tikslus, kurie  gali būti patys įvairiausi – įtikinti, parduoti, įteigti tam tikrą požiūrį . Be to, reikia  žinoti medijų veikimo principus ir gebėti jas naudoti saviraiškai, ugdyti įgūdžius, reikalingus kurti medijų turiniui, išmokti atpažinti netikras naujienas ir melagingą informaciją.

Birželio 4 dieną mūsų gimnazijos 8c, IIa, IIIabc klasių mokinių grupė dalyvavo paskaitoje apie filmų kūrimą, kurią vedė kino režisierė Severina Vaičiūnaitė. Paskaitos metu mokiniai susipažino su patrauklaus medijų produkto – filmo kūrimu.

Viktorijos atsiliepimas :
Išklausę teorinę mokymų dalį, kurioje buvo rodomas filmų kūrimo procesas ir mokiniai iš arti pamatė režisieriaus grupės darbą, perėjome prie praktikos – aprašytos scenos filmavimo. Kiekviena grupė turėjo užduotį nufilmuoti aprašytą fragmentą ir visiems parodyti savo darbus. Džiaugiuosi, kad įdomų režisieriaus ir jo grupės darbo procesą galėjote išbandyti patys.

Projekto iniciatorė gimnazijoje IT mokytoja Halina Stankevič

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos