Tarptautinės tolerancijos dienos minėjimas gimnazijoje

Tolerancija (lot. tolerantia – kantrybė).

Tarptautinė tolerancijos diena minima nuo 1995 m. UNESCO sprendimu. 1996 m. tolerancijos dieną minėti paskatino ir Jungtinių tautų organizacija. Šią dieną skatinama atkreipti visuomenės dėmesį į skirtingų nuomonių, skirtingų tautybių žmonių, sergančiųjų ir turinčių problemų toleranciją.

Per dailės pamokas (mokyt. J. Snežko) 8 klasių mokiniai kūrė įvairių tautų atstovų portretus. II klasių mokiniai gavo užduotį naujųjų medijų meno tema. Jiems reikėjo pasirinkti aktualią temą (mobingas, patyčios, smurtas ir t.t.) ir sukurti vaizdo projekciją ant Vilniaus miesto pastato.

Jakub Rogoža, IIc kl. mokinys, sumodeliavo ant buvusio Vilniaus sporto rūmų pastato sienų 3D videoprojekciją-filmą apie žydų bendruomenę. Šiame filme galima sužinoti ne tik apie Lietuvoje gyvenusią gausią žydų bendruomenę,  bet  ir Holokausto tragediją, Krištolinę naktį ir Vilniaus getą. Jam talkino istorijos mokytoja M. Taraškevič.

Gimnazijos psichologė L. Chaleckaja akcentavo tolerancijos svarbą bendraudama su Ic ir IIc klasių mokiniais. Gimnazistai, pasižiūrėję filmą, galėjo užduoti klausimų autoriui, padiskutuoti apie skirtingus požiūrius, situacijas bei pavyzdžius iš istorijos.

Per geografijos pamokas (mokyt. I. Golubovska) III klasių mokiniai pristatė prezentacijas apie religijų ir kultūrų toleranciją. Mokytojai su mokiniais diskutavo apie visuomenės tolerantiškumą, analizavo įvairius tolerancijos ir netolerancijos pavyzdžius. Tikimės, kad mokiniai suprato, kaip svarbu yra gebėti toleruoti kitą ir visiems gyventi draugiškai. Apie toleranciją kalbų niekada nebus per daug. Juk pasaulis didelis, žmonių daugybė, o priimti kitokį žmogų nėra lengva. Visuomenėje gyvena skirtingi žmonės, todėl labai svarbu ugdyti gebėjimą toleruoti kitą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos